Amfibieën scherm

Een amfibieënscherm is bedoeld om te voorkomen dat amfibieën of reptielen op plaatsen komen waar het niet veilig is. Vaak zijn dit bouwterreinen of bouwroutes. Met het scherm worden de dieren om een gebied heen geleidt. Dit heeft als voordeel dat de dieren niet gewond raken of worden gedood door graafwerkzaamheden of iets dergelijks. Het heeft voor de mens het voordeel dat niet ineens beschermde soorten worden gevonden op een bouwterrein waardoor een grote vertraging kan optreden.

Soms wordt een scherm ook geplaatst om juist dieren uit een gebied te krijgen. In dat geval wordt met vangemmers gewerkt of uitloopemmers. Bij vangemmers worden emmers tegen het scherm geplaatst. Dieren die het scherm volgen vallen in een emmer en kunnen zo eenvoudig worden gevangen. Een variant daarop is de uitloopemmer. Deze emmers worden onder het scherm geplaatst. Dieren die in de emmer vallen, kunnen zelfstandig er weer uit klimmen maar alleen aan de kant waar ze veilig zijn.

MIECON heeft een eigen scherm ontwikkeld dat in tegenstelling tot andere varianten vrijwel naadloos is. Bovendien is het veel gladder dan andere schermen waardoor de kans op overklimmende dieren nihil is. En het grootste verschil zit in de prijs. Het scherm van MIECON is veel goedkoper dan andere type schermen!