Over ons

CONTACTGEGEVENS

MIECON B.V. is te bereiken via de onderstaande contactgegevens:

Email:
info@miecon.nl
Telefoonnummer:
06-144 25 177
Bezoekersadres:
Tweehuizerweg 2, 5363 SH Velp
Postadres:
Postbus 71, 5360 AB Grave
Kvk:
09219767
BTW:
NL8222.32.480.B01 

HET TEAM 

MIECON bestaat uit een team van ecologen en bouwkundigen, allemaal met een passie voor de natuur. Alle medewerkers worden intern opgeleid om aan de standaarden te kunnen voldoen die MIECON stelt aan de uitvoering van de werkzaamheden. Het team bestaat uit vaste krachten en een flexibele schil. De flexibele schil zorgt ervoor dat tijdens seizoenswerk en piekdrukte alle projecten en werkzaamheden tot een goed einde gebracht kunnen worden. Daarnaast werkt MIECON met vaste leveranciers en samenwerkingspartners die allemaal hun steentje willen bijdragen aan de natuurbescherming in Nederland en over de grens.


WERKEN BIJ MIECON

MIECON heeft momenteel één openstaande vacatures:

Open sollicitaties, vragen/informatie over stageopdrachten en vragen/informatie over een (zakelijke) samenwerking kunnen altijd worden opgestuurd aan info@miecon.nl.

HET ONTSTAAN VAN MIECON

MIECON, de specialist in mitigatie, is in 2010 opgericht om de natuur te beschermen door op basis van ecologisch onderzoek en veldkennis toepasbare oplossingen te bieden binnen ontwikkelingsprojecten. MIECON is dan ook de afkorting voor MItigatie ECologisch Onderzoek Nederland. Het bedrijf is uit nood geboren, omdat onder de Flora en faunawet veel maatregelen werden getroffen ter bescherming van de natuur die slecht of zonder de juiste ecologische kennis werden uitgevoerd. Hierdoor werden er meer dieren en planten geschaad dan dat ze werden beschermd. Ook blijkt vaak in de praktijk dat de uitvoerder en ecoloog niet dezelfde taal spreken, waardoor mitigerende maatregelen ingewikkeld worden bevonden, niet goed worden toegepast of moeilijk uit te voeren zijn. MIECON wil graag de natuurbescherming en uitvoerder dichter bij elkaar brengen, zodat de kwetsbare natuur daadwerkelijk beschermd wordt en natuurbescherming gemakkelijk toepasbaar wordt.

MIECON is opgericht door een bouwkundige met grote passie voor de natuur, de heer Wim van den Heuvel, en ecoloog, de heer Frans Kuenen. Doordat MIECON zowel de bouwkundige kennis als ecologische kennis in huis heeft, kunnen onze professionals de vertaalslag maken tussen uitvoerder en ecoloog. Daarbij biedt deze combinatie van kennis kansen voor het ontwikkelen van toepasbare en ecologisch onderbouwde oplossingen.

Sinds juni 2022 heeft de heer Frans Kuenen afscheid genomen van MIECON en hebben andere ecologen zijn plaats in het bedrijf overgenomen. MIECON staat nu onder leiding van directeur Wim van den Heuvel. MIECON B.V. verzoekt iedere klant, samenwerkingspartner en leverancier de contactgegevens te actualiseren naar de nieuwe gegevens.

Lees het officiële persbericht HIER (.pdf).