Onze werkzaamheden

AMFIBIEËN- EN REPTIELENSCHERM PLAATSEN

Een amfibieën- en reptielenscherm wordt neergezet op grensgebieden van ontwikkelingsterreinen en trekgebieden, vaak rondom bouwterreinen, (nieuwe) bouwroutes en langs wegen en dijken. De schermen voorkomen verplaatsing naar gebieden waar het onveilig is voor de dieren (bijvoorbeeld een weg of een werkterrein). Doordat het scherm dieren geleid naar andere locaties worden dieren niet gewond of gedood. Het plaatsen van schermen wordt vaak gecombineerd met vangmethodes, zodat dieren naar veilig gebied kunnen worden gebracht. Daarbij zorgt het scherm ervoor dat beschermde dieren zich niet vestigen op bouwterreinen tijdens de uitvoering van graaf- en bouwwerkzaamheden.

Het plaatsen van amfibieën- en reptielenschermen is zorgvuldig werk. Wanneer er naden of gaten in of langs het scherm aanwezig zijn, kunnen de dieren alsnog een weg langs het scherm. Daarbij moeten de schermen voldoende hoog zijn en van het juiste materiaal worden gemaakt, zodat de dieren niet over het scherm kunnen klimmen. MIECON heeft jarenlang geëxperimenteerd met diverse soorten type schermen en plaatsingsmethodes. Uiteindelijk heeft MIECON de juiste combinatie van materiaal en plaatsingsmethode gevonden.

Het amfibieën en reptielenscherm van MIECON is een naadloosscherm wat in iedere omgeving geplaatst kan worden. Het scherm is minimaal 50 cm hoog en wordt minimaal 20 cm ingegraven. Ook heeft het scherm voldoende kwaliteit om langere tijd te blijven functioneren. Tijdens het plaatsen van de schermen wordt zorggedragen dat het scherm vrij is van begroeiing.

Voor een offerte voor het laten plaatsen van een MIECON amfibieën- en reptielenscherm, kunt u contact opnemen met ons.