EPS-vleermuizenkast

MIECON BV heeft een vleermuizenkast ontwikkeld op basis van waarnemingen in het veld. De reguliere, in de handel verkrijgbare vleermuiskasten voor in muren, vormen een risico voor de bouwer.

Doordat de kasten van houtbeton of ander steenachtig materiaal zijn geproduceerd, is er een reëel risico dat er een koudebrug gevormd wordt. De vleermuizenkast die MIECON heeft ontwikkeld veroorzaakt dat probleem niet. Deze kast is namelijk opgebouwd uit isolatiemateriaal (EPS).

Met deze reden is de schuimkast dus uitermate geschikt om binnen diverse bouwprojecten in te zetten.

Om te bestellen klikt u op onderstaande link. U wordt doorgelinkt naar een andere pagina.

Bestelformulier

IN DE SPOUW

Vleermuizen komen voor in spouwmuren van huizen. Ze kruipen daarin weg via openingen in de muur. Woningen waarvan de spouwmuren niet geïsoleerd zijn, kunnen zomaar een groot aantal vleermuizen herbergen. Door het isoleren van spouwmuren zijn al heel veel verblijfplaatsen van vleermuizen verloren gegaan. De dieren worden daardoor nog zeldzamer en dat zorgt uiteindelijk voor nog meer vertragingen in de bouw.

Daar moet een oplossing voor te maken zijn, vonden wij bij MIECON. Daarom hebben we dit ontwerp voor in de spouwmuur gemaakt.

EPS

EPS is een bekend materiaal in de bouwwereld. Het staat ook bekend als piepschuim en wordt veel in verpakkingen gebruikt voor voedingsmiddelen omdat het volledig veilig is. Het is 100% recyclebaar en bestaat voor het grootste deel uit lucht. Hierdoor is het eenvoudig te transporteren. EPS is een aardolieproduct en dat is het enige nadeel omdat het een eindige grondstof is. Op termijn wordt ingezet op een grondstof gebaseerd op plantaardig materiaal namelijk Biofoam van onze partner Isobouw.

ONDERZOEK

De EPS-kasten worden regelmatig gemonitord. Inmiddels zijn er al enkele tientallen ingebouwd in binnen- en buitenland. Op termijn zal hier een overzicht worden gegeven van de bezettingsgraad in vergelijking tot andere vleermuiskasten.