Nieuws

Hier het laatste nieuws over Miecon.

27 maart 2014 Faunatorens

In samenwerking met Henk Volkers realiseert MIECON 3 faunatorens. Henk Volkers heeft het ontwerp gemaakt en MIECON bouwt de torens. De torens bieden plaats aan diverse diersoorten.

12 maart 2014 Amfibieƫnschermen

MIECON kan tijdelijke amfibieënschermen plaatsen vanaf 3,50 euro per strekkende meter.

3 juni 2013 Belgie krijgt eerste vleermuistoren

In Belgie is op 2 juni de eerste vleermuistoren geopend. Voor de foto klik hier!

13 april 2013 Open dag Vivara

Op 13 en 14 april zijn bij Vivara de open dagen van 2013. MIECON is daar ook aanwezig met een vleermuistoren en een oeverzwaluwwand. In beide bouwwerken zijn voorzieningen aangebracht van Vivara Pro. Toegang is gratis!

18 januari 2013 Oeverzwaluwwand

Voor Vivara heeft MIECON een kunstmatige oeverzwaluwwand gebouwd. In de wand kunnen bijna honderd broedpaartjes terecht. Vivara heeft de nestkasten geleverd die in de wand worden geplaatst. Deze wanden kunnen worden ingezet bij afgravingen en dergelijke om te voorkomen dat de werkzaamheden moeten worden stilgelegd.

11 januari 2013 Vivara Pro

MIECON werkt samen met Vivara Pro. Zij ontwikkelen specialistische natuurbeschermingsproducten voor de professionele markt. Bij veel van onze projecten maken we gebruik van de producten van Vivara. Een deel van de producten die Vivara aanbiedt wordt door MIECON gebouwd en geleverd.

10 januari 2013 Bouw van huiszwaluwtil

In Beugen plaatsen we een huiszwaluwtil op een mast van zeven meter. Zowel de til zelf als de fundering en de mast worden door MIECON verzorgd.

19 oktober 2012 Samenwerking Steffens Nestkastbouw

MIECON is een samenwerkingsverband aangegaan met Steffens Nestkastbouw. Voorheen werden soms nestkasten besteld bij Steffens nestkastbouw vanwege de onovertroffen kwaliteit. Nu is er sprake van een samenwerking waarbij beide partijen in sommige projecten samen optrekken.

23 augustus 2012 Vleermuistorens

Afgelopen week hebben we de tijdelijke vleermuistorens onderzocht. Tot nu toe was 100% bezet!!

21 juni 2012 Thermografie

MIECON heeft de beschikking over een thermografische camera. Hiermee zijn vleermuizen op ruim honderd meter afstand waar te nemen. Veel verder dan met een batdetector! Ook het opsporen van een kolonie is een stuk eenvoudiger. Bij de eerste test werd al meteen op 7 meter hoogte een kolonie in een boom aangetroffen.

1 juni 2012 Rhederhof

Projectpagina is vernieuwd. Klik hier.

12 maart 2012 Zwaluwtil 2

De zwaluwtil wordt morgen geplaatst naast de A35 ter hoogte van Bornerbroek. Hij is al opgeladen voor transport.

6 maart 2012 Z@PPLive

Wim van den Heuvel op TV bij Z@PPlive. Wim heeft de kinderen van Z@PPlive verteld over de paddentrek en hoe de dieren geholpen kunnen worden bij het oversteken van de weg. Bekijk het filmpje hier (start na ongeveer anderhalve minuut).

 

29 februari 2012 Zwaluwtil

Een speciale "nestkast" voor huiszwaluwen wordt gebouwd. Het gaat om een voorziening van enkele honderden kilo's op een grote paal. Vele tientallen nestgelegenheden worden hierin geboden. Volg het project hier!

31 januari 2012 Innovatieve oplossing voor vleermuizen

Voor een project waarbij vleermuizen in te slopen gebouwen zitten, is in plaats van een kast te plaatsen een complete nieuwe spouwmuur aangelegd. Vanwege restricties vanuit andere regelgeving is de spouwmuur aan de binnenzijde geplaatst en is de buitenmuur voorzien van invliegopeningen.

2 januari 2012 Overmitigatie Noord-Drenthe

MIECON bouwt vleermuizenvoorziening in Noord-Drenthe. Het betreft een combinatie van regulier onderzoek en overmitigatie. Hierdoor kan het project zonder verdere vertraging van start en profiteren beschermde soorten van de nieuwbouw. Door de bijzondere eisen vanuit het plangebied een uitdaging. Klik hier voor meer informatie en foto's!

22 september 2011 DUBO dagen

Op 28 en 29 september is MIECON te vinden op de Nationale DUBO dagen in Houten. Kijk voor meer informatie op http://www.dubodagen.nl

5 augustus 2011 Steenuilentoren 6

De steenuilentoren is bijna af! Binnenkort wordt de laatste hand gelegd aan de details en dan is de toren klaar voor gebruik. De projectpagina over de toren wordt later geactualiseerd. Deze pagina vind je hier!

17 juli 2011 Steenuilentoren 5

Slecht weer gehad maar dank zij een zeiltje toch droog kunnen werken. Kijk voor alle updates hier!

9 juli 2011 Steenuilentoren 4

De eerste lagen stenen zijn gelegd. En vooral veel steigers zijn geplaatst.

8 juli 2011 Steenuilentoren 3

De fundering van de steenuilentoren is gereed. Nu volgt het metselwerk.

5 juli 2011 Steenuilentoren 2

Vrijdag 8 juli is het zover. De eerste steenuilentoren van Nederland wordt gebouwd. Althans, we beginnen met snoeiwerk en starten met de fundering.

10 juni 2011 Steenuilentoren

Bij een woningbouwproject in Winterswijk zijn steenuilen aangetroffen. De mogelijkheden voor mitigatie zijn er ideaal en is er dan ook toestemming verleend door het Ministerie van EL&I om door te gaan met het project. De uilen zitten nu in een klein schuurtje dat vrij in het landschap ligt. Binnen hun eigen territorium bouwt MIECON in samenwerking met Steenuilen Overleg Nederland (STONE) een steenuilentoren. Het is de eerste van Nederland en iedereen is dan ook erg benieuwd hoe het gaat verlopen. De toren komt in ieder geval binnen het bestaande territorium te staan maar in een bosrand.

4 mei 2011 Nieuw bouwbesluit

Het nieuwe bouwbesluit 2012 is openbaar gemaakt. Eindelijk staat daar in opgenomen dat het toegestaan is om ruimtes aan te brengen in spouwmuren en andere delen van woningen om beschermde soorten te herbergen. De laatste jaren was dit wel toegestaan maar stond het niet vast in het besluit. Hierdoor is veel verwarring ontstaan. Nu is het wel opgenomen in het bouwbesluit (artikel 3.67 en artikel 3.71).

22 april 2011 Wagenpark

Met de komst van een bestelwagen is het wagenpark van MIECON uitgebreid. Nu kunnen we u nog beter van dienst zijn.

5 februari 2011 Nieuwe apparatuur

Miecon heeft in eigen beheer nieuwe apparatuur ontwikkeld waarmee zeer snel over grote afstanden een amfibiegeleidend scherm kan worden geplaatst. Het systeem is geschikt voor het plaatsen van tijdelijke schermen voor de voorjaarstrek maar is ook goed in te zetten bij het plaatsen van permanente voorzieningen.

11 december 2010 De Groene Marktplaats

MIECON adverteert ook op De Groene Marktplaats. De Groene Marktplaats biedt een platform waarop duurzame vraag en aanbod bijeen wordt gebracht. Neem een kijkje op hun site en doe ook mee. Het is een goed initiatief.

26 oktober 2010 Groene handdruk

Wim van den Heuvel ontvangt de Groene handdruk voor zijn inzet bij de totstandkoming van de ecologische verbindingszone in Grave. De Groene handdruk is een aanmoedigingsprijs voor burgers die in hun eigen openbare omgeving de biodiversiteit bevorderen. 

20 oktober 2010 Twitter

MIECON is nu ook te vinden op Twitter! Volg ons en krijg de laatste updates! Follow MieconBV on Twitter

18 augustus 2010 idee VROM

MIECON heeft een presentatie gegeven over "Overmitigatie" op uitnodiging van het Ministerie van VROM. De presentatie werd gehouden bij KWS infra te Vianen. Aanwezigen vertegenwoordigden onder andere BAM, Rijksgebouwendienst, Bouwend Nederland, NLingenieurs, VolkerInfra, Strukton en Vernieuwing Bouw. De aanpak van MIECON werd als positief ervaren door de verschillende toehoorders.

23 juni 2010 Website vernieuwd!

De website van MIECON is blijvend in ontwikkeling. De laatste update is het toevoegen van nieuwe foto's.

8 juni 2010 Linked In

MIECON BV on LinkedIn

6 mei 2010 Google Maps

Miecon is nu ook te vinden op Google Maps. Door in Google Maps te zoeken naar MIECON kun je informatie vinden over het werkgebied en meer.

13 april 2010 Building Holland 2010

MIECON is aanwezig op de bouwbeurs Building Holland 2010 in de RAI in AMsterdam. Deze beurs wordt gehouden van 13 tot en met 15 april en omvat de deelevenementen BouwRAI, Urban Design en Gebouwtechniek en is daarmee aantrekkelijk voor heel bouwend Nederland, van opdrachtgevers en architecten tot adviseurs, bouwers en eindgebruikers.

2 april 2010 MIECON op Linkedin

MIECON heeft een bedrijfsprofiel aangemaakt op LinkedIn.

17 maart 2010 Bouw- en ICT Beurs

Op 17 maart was MIECON aanwezig op de Bouw- en ICT beurs in de jaarbeurs in Utrecht en op de Bouwbeurs voor Zuid-Nederland in de Brabanthallen in Den Bosch.