BREEAM

Steeds vaker wordt bij bouw van panden ingezet op het behalen van een duurzaamheidscertficaat. Veelal is dit het BREEAM-certificaat wat op allerlei vlakken normen hanteert voor duurzaamheid. Een van de onderdelen waarop aanvragers punten kunnen behalen (credits) is op het vlak van ecologie. MIECON is bij meerdere BREEAM-projecten betrokken (geweest) en streeft dan naar goed werkende voorzieningen die ook nog eens in de stijl van het pand worden uitgevoerd.

Hieronder ziet u een aantal van de voorzieningen die MIECON heeft geleverd en geplaatst.

Bij dit bedrijfspand zijn tientallennestkasten geplaatst. De kasten zijn in de kleur geschilderd van het pand. Nu moet de begroeiing onder de nestkasten nog gaan groeien en dan is het plaatje af.

------------------------------------------------------------------

Bij hetzelfde pand zijn ook zwaluwplanken geplaatst. Dit zijn "dakranden" waar enkele kunstnesten op worden gemonteerd. De planken zijn waar mogelijk in de kleur van het pand geschilderd maar de witte achterwand en plafond hebben we gehandhaafd vanwege het contrast met de nesten. Op geringe afstand bevind zich een watergang met modderige oevers. Voor de dieren dus een ideale locatie.

----------------------------------------

MIECON heeft ook slechtvalkkasten geplaatst in het kader van BREAAM.